Datorita costurilor tot mai ridicate pentru solutiile de incalzire ale locuintelor, spatiilor de birouri sau a spatiilor cu alte destinatii, economisirea si reducerea preturilor pentru cheltuielile legate de incalzire a devenit pentru noi toti o prioritate.
Incalzirea locuintelor cu siteme de incalzire pe baza de film-carbon radiant cu infrarosu este avatajoasa si din punctul de vedere al economiilor la facturile de incalzire, dar si la facturile de instalare initiale ale sistemelor de incalzire.
Luand in calcul un sistem clasic de incalzire pe gaz cu centrala terminca si calorifere de apa calda, pentru o casa proprietate privata, avand o suprafata locuibilia de 100 mp costurile initiale de instalare, incluzand proiecte de gaz, instalatii, manopere, ajung aproximativ in jurul sumei de 3000–3500 de euro.
In cazul sistemelor de incalzire radiante, pentru a asigura acelasi confort termic la aceeasi casa 100 mp locuibil, costurile de instalare incluzand proiecte, instalatii si manopere nu vor depasi 1000 de euro. Deasemenea veti fi scutiti de lungile si desele drumuri pentru avize, proiecte suplimentare pentru gaz si va veti bucura de acelasi confort termic ca si in cazul instalatiei de incalzire pe baza de gaz.
Datorita consumului redus de energie electrica (circa 110 W/ml) costurile efective pentru energia electrica ce se va consuma intr-o luna de iarna vor ajunge efectiv in jurul valorii de 400–600 ron, in functie de temperatura exterioara, gradul de izolare al casei, tipul de abonament contractat de la Enel-Energie (indicat abonamentul CTP de tip Monom ), suma comparabila cu costurile gazului consumat in cazul incalzirii clasice pe gaz.
Deasemenea comparand sistemele de incalzire InfraHeat pe baza de filme radiante cu infrarosu cu alte siteme de incalzire pe baza de energie electrica, (centrale electrice, radiatoare pe baza de rezistenta) costurile cheltuielilor necesare incalzirii vor fi reduse cu pana la 65%.